Blog

Namens het Coöperatiefonds van de Rabobank Amersfoort e.o. ga ik vandaag een kerstcadeautje brengen naar de Michaelschool, ook hier in Amersfoort. Dat is toch weer een van de leuke dingen in deze kersttijd. Natuurlijk gaat het hier om een mooi doosje boeken voor kinderen die thuis niet zo snel met boeken in aanraking komen… Ik breek in tijdens de gymles, maar schijnt niemand een probleem te vinden. De vakleerkracht en de twee groepsleerkrachten hoeven niemand uit de touwen te halen. Na mijn verhaaltje wordt er instemmend geknikt, ja, ze kennen de mensen van de Rabobank wel, die doen vaker projecten bij hen op school…

Missie geslaagd, het boekencadeau van het Coöperatiefonds van de Rabobank Amersfoort e.o. is goed ontvangen op de Michaelschool. Altijd weer een feest om op het speciaal onderwijs iets met boeken te kunnen doen. Na alle reeds uitgevoerde projecten met deze school is het brengen van een cadeautje natuurlijk een inkoppertje, maar het blijft opmerkelijk met hoeveel wamte en enthousiasme de leerkrachten van deze scholen omgaan met hun leerlingen. En des te opmerkelijk is het dat het veel geroemde kabinet Rutte wil bezuinigen op deze vorm van onderwijs…. Gelukkig kunnen we met de hulp van de private sector nog wel eens goede projecten naar het onderwijs brengen. De Rabobank betoont zich in Amersfoort ook in deze een zeer betrokken onderneming. Waarvan acte.

No Comments

Post a Comment