Young Adult en Literatuur

Voor wie?

Docenten en mediathecarissen werkzaam in het VO die zich willen informeren m.b.t. de waarde van Young Adult Literatuur voor leesplezier en leesmotivatie van hun leerlingen. Daarnaast maken ze ook kennis met de nieuwste titels.

Programma

14.00 – 14.30     Inloop en kennismaking, koffie/thee

14.30 – 15.00     Afstemming, welke bagage heb ik al?

15.00 – 15.30     Wat is YA of Jongerenliteratuur?

15.30 – 15.45     Aanbod en lezers van YA

15.45 – 16.00      Koffie/thee pauze

16.00 – 17.00      Het nieuwste YA en jongerenliteratuur aanbod

17.00 – 17.15       Waarde van YA voor literatuuronderwijs

17.15 – 17.30       Welk materiaal is snel te vinden?

17.30 – 18.00     Afsluiting met drankje en hapje: Welke boeken ga ik z.s.m. lezen?

Contactinformatie en handouts

``Bevlogen, ik ga meer lezen, smullen, wat een passie, mooie tips gekregen, meer delen met collega's, nú plannen maken!``

Wanneer en waar?

Voor individuele deelnemers zullen deze trainingen op vrijdag 2 oktober en 11 november 2020 gegeven worden op onze trainingslocatie S2M Amersfoort CS. Neem voor incompany trainingen contact op met Het Leesbureau via dit formulier (ook hiernaast rechts). De locatie die Het Leesbureau heeft geselecteerd is een inspirerende en goed geoutilleerde trainingslocatie, gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.

Praktische informatie

Maximale groepsgrootte 16 deelnemers.
Inclusief literatuurlijsten en achtergrondmateriaal. Volg meteen al de maandelijkse podcast ‘VO-Leest!’  en schrijf je in voor de nieuwsbrief . Via het online platform van ‘VO Leest!’ kun je eveneens meteen deelnemen aan inhoudelijke discussies over literatuuronderwijs en maak je gebruik van elkaars expertise en ervaringen.

Prijs

Standaardprijs per deelnemer: € 195.00 (incl. btw)
Early Bird Ticket bij aanmelding tenminste 6 weken vóór de trainingsdatum: € 175.00 (incl. btw).
Maak gebruik van het professionaliseringsbudget van de school!

Kortingsregeling

Bij aanmelding van minimaal 3 deelnemers voor een en dezelfde training ontvangt elke deelnemer 10% korting. Deze korting is alleen geldig bij tegelijk inschrijven via dit formulier (ook hiernaast rechts). De korting geldt op de vaste basisprijs en geldt niet voor het Early Bird Ticket.

Deze training boeken op de eigen schoollocatie

Alle trainingen van Het Leesbureau kunnen ook op school gegeven worden. Natuurlijk wordt er dan overlegd over maatwerk, zoals niveaus, andere genres of eventueel gevoelige thema’s.

De prijs voor een incompany training is € 895.00 exclusief btw en reiskosten. Een incompany training is dus vaak al interessant vanaf 5 of 6 deelnemers.Vraag daarom altijd vrijblijvend informatie aan.

Neem hiertoe contact op met Het Leesbureau via dit formulier (ook hiernaast rechts).