Blog

Vandaag verliep de eerste dag van de Kinderboekenweek als altijd: na een beetje rommelig begin (de laatste slingers/posters/banieren ophangen) een lekkere eerste middag vol blije gezichten. De bezoekers van de eerste dag zijn de kinderen, en natuurlijk ook hun ouders, die er naar hebben uitgekeken dat ene speciale boek voor de Kinderboekenweek te gaan kopen dat ze van tevoren al hebben uitgezocht. Natuurlijk gingen er veel nieuwe ‘Dolfjes’ over de toonbank, maar ook de goedkope editie van ‘Super Jan’ en het multimedia project vanb Marcel vanDriel,’Superhelden.nl’. Dankzij de speciale etalage konden we een aantal keren Smaragd van John Stephens inpakken. We hadden precies genoeg van ‘Dissus’ van Simon van der Geest, de Gouden Griffel van dit jaar. Morgen worden ze weer aangevuld…

Start Kinderboekenweek: een winkel vol Superboeken!

Vanavond staat onze collega Loes Menke op OBS De Magneet voor een informatieve lezing over voorlezen. En morgen wordt een drukke dag met de nodige auteursbezoeken aan diverse scholen. Ingrid en Dieter Schubert en Janneke Schotveld kennen we natuurlijk wel, maar de Vlaming Mark Tijsmans is voor velen nog een onbekende grootheid. In zijn eigen land is Mark net zo beroemd als Paul van Loon en veelvuldig bekroond door de kinderjury’s. Dat gaan we nu ook in Nederland proberen te realiseren. Drie schoolbezoeken staan morgen op zijn programma en zondag treedt hij (met band!) op in ICOON theater in Amersfoort/Vathorst.

No Comments

Post a Comment