Blog

Na de opzet van het Leesbureau heb ik me met “John leest” meteen in de wondere wereld van Facebook gestort, en daarna van Twitter… En in de tussentijd lijkt het of er weinig gebeurd is, maar zo voelt het niet. Is ook niet zo. We zijn druk geweest met de organisatie van een reeks activiteiten binnen het Jeugdliterair Podium Amersfoort.

Ik heb genoten van een middag met Maren Stoffels. Rond haar laatste boek “Met mijn ogen dicht” organiseerde ik een gesprek tussen Amersfoortse leerlingen en een viertal blinde/slechtziende leeftijdsgenoten. Want, voor wie het nog niet wist, in Maren’s boek worden de thema’s blindheid en pesten aan de orde gesteld. Al heel snel werd duidelijk dat de blinde jongeren net zo normaal zijn als hun ziende gesprekspartners. Ieder liet zijn of haar normale gedrag zien, een grappenmaker, een sterk, zelfbewust meisje of een jongen die heel graag zijn stadsgenoten wil laten zien hoe hij zich kan redden binnen het reguliere onderwijs. Prachtig en ook voor mij een leerzame middag. Op zo’n moment merk je pas hoe weinig je weet over bv. blindheid. Een impressie van de middag werd door Maren zelf op YouTube gezet:

http://www.youtube.com/watch?v=3X6ljXQNq6M

No Comments

Post a Comment