Blog

Sinds deze week kunnen lees-mediaconsulenten en adviseurs educatie die actief zijn binnen het VO zich inschrijven voor een attractieve cursus die inzoomt op leesplezier en leesmotivatie voor jongeren. Lezen kan beter! dompelt je onder in de ontwikkelingen rond Young Adult lezers: projecten, werkvormen, evenementen en heel veel achtergrondkennis.

 

Het zwaartepunt ligt daarbij op het VMBO, maar ook havo en vwo zullen aandacht krijgen. Het Leesbureau is een van de mede-ontwikkelaars van deze opleiding die geïnitieerd wordt door Kunst van Lezen en in het najaar voor het eerst van start gaat.

 

Lezen kan beter! is een driedaagse cursus waarbij je getraind wordt door specialisten als Carolien Krikhaar, Floor van Renssen, Peter van Duijvenboden, Liselotte Dessauvagie en John Schrijnemakers van Het Leesbureau. Cursusdata zijn 31 oct., 7 nov. en 12 dec. Schrijf je meteen in, of in ieder geval vóór 30 september! Check de info via de site van de Bibliotheek op school.

 

En… wat levert deze cursus je op? Na afloop van deze opleiding heb je:
– up to date informatie over Young Adult Literature;
– kennisgenomen van diverse landelijke en lokale projecten, producten en activiteiten rond    leesbevordering;
– alle ins en outs uitgewisseld met collega’s rond projecten en activiteiten met betrekking tot    leesplezier in het VO; wat werkt, wat werkt niet, tips, flops en succesnummers;
– vanuit het docentperspectief ervaren hoe er gewerkt wordt aan leesmotivatie en literaire       competentie;
– ervaren wat de nieuwste digitale didactische werkvormen zijn en hoe je dit in kunt zetten.

 

 

No Comments

Post a Comment