Blog

Allemaal klaar met je school(werk), de laatste examens gedaan, al dan niet geslaagd, maar wel toe aan een tijdje relatieve rust? Dan snak je natuurlijk naar zon of zee of strand… maar wel altijd een stapeltje lekkere boeken die niks met school te maken hebben. Al blijft het natuurlijk leuk als dat boek uiteindelijk wel te gebruiken is voor de een of andere lijst, of zinvol blijkt te zijn voor een latere school/studieopdracht. ‘Efficiëntie’ is een concept dat niet alleen bruikbaar is door mensen die groter zijn gegroeid, maar zéker ook voor jongeren die altijd tijd tekort komen om al die leuke, spannende, romantische, sportieve en culturele activiteiten te combineren. In het kader van de efficiëntie geef ik hier daarom meer dan 20 tips voor lekker lezen. Wil je iets meer weten over de titel van jouw voorkeur? Een aantal van deze boeken is al gerecenseerd door de Zomerlezen jongeren van De Leesfabriek, of de recensies staan op de rol om gepubliceerd te worden. Wanneer er nog geen link aan de leestip van jouw keuze vastzit, gaat die in de loop van de komende weken alsnog verbonden worden, zodra er tenminste een recensie gepubliceerd is. Ook de jongeren van de Leesfabriek hebben namelijk vakantie…

En als jij zo ongeveer tussen de 15 en 25 jaar bent en óók graag leest… dan wil je misschien ook meelezen en meeschrijven aan recensies om je leesplezier te delen met andere jongeren. Reageer dan door een mailtje te sturen naar info@deleesfabriek.nl of info@deleesfabriek.be. Dan nemen wij z.s.m. contact met jou op.

Birk – Jaap Robben – Uitgeverij de Geus
Boy – Wietske Versteeg – Uitgeverij Prometheus
Dagpauwoog – Eva Meijer – Uitgeverij Cossee
De afvallige – Jan van Aken – Uitgeverij Querido
De consequenties – Nina Weijers – Uitgeverij Atlas Contact
De dolfijnen – Job Breemer ter Steege – Uitgeverij Passage
De huisvriend – Bertram Koeleman – Uitgeverij Atlas Contact
De man van je leven – Arthur Japin – Uitgeverij Arbeiderspers
De nacht van Lolita – Rob Waumans – Uitgeverij Atlas Contact
De parttime junkie – Renée Kelder – Uitgeverij Prometheus
De poolster – Anna Chojnacka – Uitgeverij Luitingh Sijthoff
Feest van het begin – Joke van Leeuwen – Uitgeverij Querido
Het land 32 – Daan Heerma van Voss – Uitgeverij De Bezige Bij
Het leek stiller dan het was – Eva Kelder – Uitgeverij Meulenhoff
Hotel Vertigo – Kees ’t Hart – Uitgeverij Querido
Kalf – Myrthe van de Meer – Uitgeverij The House of Books
La Superba – Ilja Leonard Pfeiffer – Uitgeverij Arbeiderspers
Leeuwenstrijd – Thomas van Aalten – Uitgeverij Nieuw Amsterdam
Luchtvissers – Gerwin van de Werf – Uitgeverij Atlas Contact
Monte Carlo – Peter Terrin – Uitgeverij De Bezige Bij
Pristina – Toine Heijmans – Uitgeverij Atlas Contact
Tankstelle – Auke van Stralen – Uitgeverij Nieuw Amsterdam
Tilt – Michiel Stroink – Uitgeverij Meulenhoff
We zullen niet te pletter slaan – Nina Polak – Uitgeverij Prometheus

Het leek stillerCON_VanDerWerf_08.inddPristina

No Comments

Post a Comment