Blog

Mooie opdracht: verzorg leesbevorderingslessen voor 25 klassen 3 VMBO en 4 HAVO/VWO. Drie dagen lang inspireerde het Leesbureau leerlingen van drie verschillende VO-scholen in Zoetermeer. Nieuwe boeken, een leuke leesopdracht en een kennismaking met De Leesfabriek vulde 25 keer een half uur. Natuurlijk is dat een feest om te doen, want in elke klas zitten wel een paar echte lezers. Bovendien is het leuk om te merken dat er in elke klas een paar leerlingen overgehaald kunnen worden om eens een heel nieuw boek op te pakken. Op de handout van de bibliotheek stonden verwijzingen naar jeugdliteraire websites en natuurlijk ook naar De Leesfabriek.
Christl Mulder, Bibliotheek Zoetermeer, postte het volgende bericht op de Facebook-fanpagina van De Leesfabriek: ‘Het begrip De leesfabriek in combinatie met Young Adultromans is nu bekend bij meer dan 8oo jongeren in Zoetermeer. Tijdens 3 dagen Kunsthappen, georganiseerd door de bibliotheek, ook wel genoemd Rondje Cultuur in de stad voor 3 VMBO en 4 HAVO/VWO -leerlingen is veel aandacht besteed aan deze categorie romans. John heeft veel leerlingen, maar zeker ook docenten geinspireerd. Als John over bepaalde boeken iets vertelt, wil je het gewoon lezen en wel liefst zo snel mogelijk. Hij heeft de gouden touch bij VMBO- HAVO en VWO-leerlingen, hij weet wat deze doelgroep graag leest.’

No Comments

Post a Comment