Training ‘Leesbevordering in het VMBO, dat werkt!’

In opdracht van Kunst van Lezen ontwikkelde John Schrijnemakers van Het Leesbureau in 2014, samen met Liselotte Dessauvagie van Dessgevraagd, een training leesbevordering voor docententeams. Leesbevordering in het VMBO, dat werkt! werd de afgelopen drie jaar over heel Nederland uitgerold binnen het project de Bibliotheek op School, specifiek voor het VMBO.

Cursus HorstDe training van twee dagdelen vindt plaats in het kader van het programma’de Bibliotheek op school – voortgezet onderwijs’ van Kunst van Lezen. Binnen dit programma werken de school en bibliotheek nauw samen om een goede leesomgeving voor de leerlingen te creëren, zodat lezen uitdagend en interessant wordt, en een vanzelfsprekend onderdeel van het onderwijs. De training is een onderdeel van de stimuleringsregeling ‘de Bibliotheek op school voor vmbo-scholen’ die via de Bibliotheek wordt aangeboden.

Wat levert de training op?
• Kennis over de achtergronden van leesmotivatie, leesplezier en vrij lezen
• Kennis over een geschikte leesomgeving en een aanzet voor een goed leesplan
• Aangescherpte collectiekennis waarbij veel nieuwe titels aan bod komen
• Tips en ideeën die direct toepasbaar zijn in de klas en op school
• Kennismaking met diverse leesbevorderingsprojecten
• Plan om als team gezamenlijk op de hoogte te blijven van de uitkomsten
• Een enthousiast en gemotiveerd team om van leesbevordering in het vmbo werk te maken!

Ook het komend jaar zal “Leesbevordering in het het VMBO, dat werkt!” op meer dan 20 scholen in Nederland gerealiseerd worden. Voor vragen over de Bibliotheek op school – voortgezet onderwijs kunt u contact opnemen met Marleen Wijnen, projectleider, info-vo@debibliotheekopschool.nl.

VMBO 1 VMBO 2

Over Het Leesbureau

Actviteiten: Trainer/Coach Leesbevordering in de praktijk, Mede-eigenaar Kinderboekwinkel SpeelBoek te Amersfoort, Bestuurslid Stichting Woutertje Pieterse Prijs. Meer dan 10 jaar lid selectiecommissie Kerntitels De Jonge Jury. Actief voor Kunst van Lezen als trainer/coach voor 'Leesbevordering in het VMBO, dat werkt!' Houdt zich bezig met: Leesbevordering, Kinder- en jeugdliteratuur, Jongerenliteratuur, Talentontwikkeling, Lees- en schrijfprojecten, Culturele cross-overs, Ideeëngenerator, Social Media en jongeren.
Dit bericht is geplaatst in Bibliotheek, Geen categorie, Jongerenliteratuur, Makkelijk lezen, Voortgezet onderwijs. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *