Makkelijk lezen

Leesplezier voor dyslectische kinderen – kinderen met leesproblemen

Doordat kinderen problemen hebben ervaren met het leren lezen, hebben deze kinderen vaak geen plezier meer in het lezen. Na deze bijeenkomst begrijpen ouders, kinderen en leerkrachten hoe dat komt. Maar ook weten ze dat er heel leuke boeken zijn die deze kinderen wel de moeite waard vinden en die ze ook technisch prima kunnen lezen. We proberen uit te vinden welk type boeken leuk zijn voor het kind. Ouders en kinderen weten daarnaast dat het belangrijk is om te blijven voorlezen en leren daar samen van te genieten.

Aan de hand van meegenomen boeken krijgen de ouders en kinderen een zoektocht langs allerlei type boeken. Waar hou jij nou van. We leren dat de moeilijkheidsgraad van een boek soms even onbelangrijk is. Ook proberen we tot het inzicht te komen dat lezen niet leuk is als het zoveel moeite kost, maar dat er best boeken gevonden kunnen worden waar het kind enthousiast van kan worden.

Doelgroep: ouders samen met kinderen. (15 + 15) Locatie: op school. Tijdsduur: Circa 2 uur ( incl. pauze)

Voor informatie neem contact op met het Leesbureau via info@leesbureau.nl

Bent u op zoek naar geschikte boeken voor kinderen die niet zo snel lezen of waarvoor lezen niet makkelijk is, ga dan eerst voor een persoonlijk advies naar een goed gesorteerde Kinderboekwinkel of laat u voorlichten op het Makkelijk Lezen Plein in uw plaatselijke bibliotheek. Wilt u vooraf een indruk krijgen van goede boeken of series voor makkelijk lezen, kijk dan op onderstaande links:
Zoeklicht Dyslexie
Delubas Leesbalans
Eenvoudig communiceren
Inktvis – Kokkel Reeks
Ik ben niet bom – boekenserie
Troef Reeks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *