Jeugdliterair Podium Amersfoort

Na de opzet van het Leesbureau heb ik me met “John leest” meteen in de wondere wereld van Facebook gestort, en daarna van Twitter… En in de tussentijd lijkt het of er weinig gebeurd is, maar zo voelt het niet. Is ook niet zo. We zijn druk geweest met de organisatie van een reeks activiteiten binnen het Jeugdliterair Podium Amersfoort.

Ik heb genoten van een middag met Maren Stoffels. Rond haar laatste boek “Met mijn ogen dicht” organiseerde ik een gesprek tussen Amersfoortse leerlingen en een viertal blinde/slechtziende leeftijdsgenoten. Want, voor wie het nog niet wist, in Maren’s boek worden de thema’s blindheid en pesten aan de orde gesteld. Al heel snel werd duidelijk dat de blinde jongeren net zo normaal zijn als hun ziende gesprekspartners. Ieder liet zijn of haar normale gedrag zien, een grappenmaker, een sterk, zelfbewust meisje of een jongen die heel graag zijn stadsgenoten wil laten zien hoe hij zich kan redden binnen het reguliere onderwijs. Prachtig en ook voor mij een leerzame middag. Op zo’n moment merk je pas hoe weinig je weet over bv. blindheid. Een impressie van de middag werd door Maren zelf op YouTube gezet:

http://www.youtube.com/watch?v=3X6ljXQNq6M

Over Het Leesbureau

Actviteiten: Trainer/Coach Leesbevordering in de praktijk, Mede-eigenaar Kinderboekwinkel SpeelBoek te Amersfoort, Bestuurslid Stichting Woutertje Pieterse Prijs. Meer dan 10 jaar lid selectiecommissie Kerntitels De Jonge Jury. Actief voor Kunst van Lezen als trainer/coach voor 'Leesbevordering in het VMBO, dat werkt!' Houdt zich bezig met: Leesbevordering, Kinder- en jeugdliteratuur, Jongerenliteratuur, Talentontwikkeling, Lees- en schrijfprojecten, Culturele cross-overs, Ideeëngenerator, Social Media en jongeren.
Dit bericht is geplaatst in Jongerenliteratuur, Uncategorized, Voortgezet onderwijs met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *