De Leesfabriek

De Leesfabriek in ontwikkeling
De Leesfabriek is volop in ontwikkeling. Door ondersteuning van enkele uitgevers zijn wij op dit moment in staat om een eenvoudige maar functionele blogsite te ontwikkelen. De site wordt gevuld met leuke artikelen, recensies en filmpjes. Voor én door lezende jongeren. De webredactie is hard aan het werk. Tussen tentamens en proefwerkweken door wordt door de jongeren alvast warmgedraaid op de groepspagina “De Leesfabriek” van “John leest” op facebook.

John Schrijnemakers is de bedenker van De Leesfabriek. Hem staat voor ogen dat er een digitale hangplek ontstaat voor jongeren die van lezen houden. Een van de dingen die hij in de aanloop daar naartoe ondernam, is het houden van een zogenaamde Pecha Kucha, in dit geval op een avond van Amersfoort Creatieve Stad (26-08-2010).

Een Pecha Kucha-avond is een evenement waarbij deelnemers een diavoorstelling van 20 afbeeldingen presenteren, in een totale tijd van 6 minuten en 40 seconden. Elke afbeelding wordt daarbij precies 20 seconden getoond. Deze eisen dwingen de deelnemers creatief en to the point te zijn. Er zijn geen restricties betreffende de inhoud van de presentatie. Meestal probeert men een product of idee te presenteren. Een Pecha Kucha-avond kent doorgaans veertien deelnemers. De deelnemers (en een groot deel van hun publiek) komen doorgaans uit de wereld van design, architectuur, fotografie, kunst, wetenschap en andere creatieve gebieden. Het fenomeen is ontstaan in Japan.

Inmiddels is er een proef gestart op faceboek. Onder het account “John leest!” is er een groepspagina voor De Leesfabriek aangemaakt, waarop het ledenaantal gestaag groeit. Interesse? Meld je aan! Word vriend op de facebook pagina van De Leesfabriek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *