Cursus ‘Lezen kan beter’

Sinds deze week kunnen lees-mediaconsulenten en adviseurs educatie die actief zijn binnen het VO zich inschrijven voor een attractieve cursus die inzoomt op leesplezier en leesmotivatie voor jongeren. Lezen kan beter! dompelt je onder in de ontwikkelingen rond Young Adult lezers: projecten, werkvormen, evenementen en heel veel achtergrondkennis.

DBOS Lezen kan beter Goes 1Het zwaartepunt ligt daarbij op het VMBO, maar ook havo en vwo zullen aandacht krijgen. Het Leesbureau is een van de mede-ontwikkelaars van deze opleiding die geïnitieerd wordt door Kunst van Lezen en in het najaar voor het eerst van start gaat.

Lezen kan beter! is een driedaagse cursus waarbij je getraind wordt door specialisten als Carolien Krikhaar, Floor van Renssen, Peter van Duijvenboden, Liselotte Dessauvagie en John Schrijnemakers van Het Leesbureau.
Cursusdata zijn 31 oct., 7 nov. en 12 dec. Schrijf je meteen in, of in ieder geval vóór 30 september! Check de info via de site van de Bibliotheek op school.

En… wat levert deze cursus je op? Na afloop van deze opleiding heb je:
• up to date informatie over Young Adult Literature;
• kennisgenomen van diverse landelijke en lokale projecten, producten en activiteiten rond   leesbevordering;
• alle ins en outs uitgewisseld met collega’s rond projecten en activiteiten met betrekking       tot leesplezier in het vo; wat werkt, wat werkt niet, tips, flops en succesnummers;
• vanuit het docentperspectief ervaren hoe er gewerkt wordt aan leesmotivatie en literaire     competentie;
• ervaren wat de nieuwste digitale didactische werkvormen zijn en hoe je dit in kunt zetten.

 

 

Over Het Leesbureau

Actviteiten: Trainer/Coach Leesbevordering in de praktijk, Mede-eigenaar Kinderboekwinkel SpeelBoek te Amersfoort, Bestuurslid Stichting Woutertje Pieterse Prijs. Meer dan 10 jaar lid selectiecommissie Kerntitels De Jonge Jury. Actief voor Kunst van Lezen als trainer/coach voor 'Leesbevordering in het VMBO, dat werkt!' Houdt zich bezig met: Leesbevordering, Kinder- en jeugdliteratuur, Jongerenliteratuur, Talentontwikkeling, Lees- en schrijfprojecten, Culturele cross-overs, Ideeëngenerator, Social Media en jongeren.
Dit bericht is geplaatst in Bibliotheek, De Leesfabriek, Jongerenliteratuur, Voortgezet onderwijs. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *